Tuin op hoogte

Tuin op Hoogte

Iedere maandag van 13:30 tot 16:00 kunnen mensen met groene vingers deelnemen aan deze leuke bijeenkomst. Voor iedereen met een voorliefde voor groen of tuinieren of ben je creatief kom dan ook meewerken aan deze tuin op hoogte. Een Sociaal, creatief en groen samenwerkingsproject voor mensen met en zonder beperkingen

 

Beschrijving

Zelf groenten, fruit en kruiden kweken en ook nog zelf opeten, is tegenwoordig hip. Helaas niet voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De natuur zit immers vol onneembare obstakels. Voor deze doelgroep is er nu een speciale tuin bedacht: een tuin op hoogte. Het is een toegankelijke tuin voor mensen met een rolstoel of rollator en visueel gehandicapten.

Het initiatief Tuin op Hoogte is een samenwerkingsproject van Stichting Samen Onbeperkt en Kunstfront. Mensen met een beperking kunnen er kennismaken met de natuur, milieu en duurzaamheid. Er worden regelmatig workshops gegeven over het duurzaam kweken van bloemen, groenten en kruiden. Hoe groeien planten eigenlijk? Wat voor planten zijn er zoal en welke kun je wel en niet opeten?

De deelnemers gaan ook zelf aan de slag met zaadjes uitzaaien, plantjes stekken en ompotten. De modeltuin is aangelegd in verhoogde bakken, zodat zij ook vanuit hun rolstoel in de grond kunnen wroeten. Intussen kan er gezellig worden gekletst over van alles en nog wat. Tuin op Hoogte is ook een ontmoetingsplek voor iedereen met een beperking of chronische ziekte.

Een dergelijke tuin vereist veel aanpassingen en extra voorzieningen, zoals bijvoorbeeld speciaal gereedschap voor mensen met een verminderde handfunctie. Er is een veilige omgeving nodig met verharde paden, stevige leuningen voor stoklopers en slechtzienden, voldoende verlichting en duidelijke oriëntatiepunten.

UNIEK

In dit deel van de stad is er geen enkele gelegenheid waar mensen met een beperking en of kleine budget op een laagdrempelige manier kunnen samenkomen. De Tuin op hoogte biedt dan ook een unieke kans aan mensen rondom CABERG of Bosscherveld.

BROEDPLAATS

Mensen met een beperkingen komen hier in aanraking met internationale studenten, kunstenaars en andere lagen van de bevolking. Er wordt samengewerkt om het grauwe gedeelte van de stad een groene en kunstzinnige uiterlijk te geven.

NIEUW : ER IS EEN AANGEPAST GEHANDICAPTEN TOILET 

Informeer naar de mogelijkheden hetkunstfront@gmail.com

Gratis parkeren op onze privé parking op 10min v centrum

Adres: Kunstfront, Cabergerweg 45 6211 PE Maastricht

Meer informatie over Tuin op hoogte volgt.