Tuin op hoogte

Tuin op Hoogte

Iedere maandag van 13:30 tot 16:00 in onze rolstoel toegankelijke Mozaïek Bar en Buitenplaats

Voor iedereen met een voorliefde voor groen of tuinieren of ben je creatief kom dan ook meewerken aan deze tuin op hoogte.

Een Sociaal, creatief en groen samenwerkingsproject voor mensen met en zonder beperkingen

 

Beschrijving

Zelf groenten, fruit en kruiden kweken en ook nog zelf opeten, is tegenwoordig hip. Helaas niet voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De natuur zit immers vol onneembare obstakels. Voor deze doelgroep is er nu een speciale tuin bedacht: een tuin op hoogte. Het is een toegankelijke tuin voor mensen met een rolstoel of rollator en visueel gehandicapten.

Het initiatief Tuin op Hoogte is een samenwerkingsproject van Stichting Samen Onbeperkt, het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, Stichting Cultuurfront Europa en Kunstfront. Mensen met een beperking kunnen er kennismaken met de natuur, milieu en duurzaamheid. Er worden regelmatig workshops gegeven over het duurzaam kweken van bloemen, groenten en kruiden. Hoe groeien planten eigenlijk? Wat voor planten zijn er zoal en welke kun je wel en niet opeten?

De deelnemers gaan ook zelf aan de slag met zaadjes uitzaaien, plantjes stekken en ompotten. De modeltuin is aangelegd in verhoogde bakken, zodat zij ook vanuit hun rolstoel in de grond kunnen wroeten. Intussen kan er gezellig worden gekletst over van alles en nog wat. Tuin op Hoogte is ook een ontmoetingsplek voor iedereen met een beperking of chronische ziekte.

Een dergelijke tuin vereist veel aanpassingen en extra voorzieningen, zoals bijvoorbeeld speciaal gereedschap voor mensen met een verminderde handfunctie. Er is een veilige omgeving nodig met verharde paden, stevige leuningen voor stoklopers en slechtzienden, voldoende verlichting en duidelijke oriëntatiepunten.

Informeer naar de mogelijkheden hetkunstfront@gmail.com

Gratis parkeren op onze privé parking op 10min v centrum

Adres: Kunstfront, Cabergerweg 45 6211 PE Maastricht

Meer informatie over Tuin op hoogte volgt.