Potten draaien en Raku stoken

Cursus Potten draaien en Raku stoken

Course pottery en Raku (Dutch & English)                                                        

 

 

Aantal keer      
Draaien   4 lessen x 2.5u.
Raku        3 lessen x 5u.

Totaal       7 lessen

Max aantal deelnemers:  9

 

Prijs Volwassenen
163,- incl.Btw, glazuren en bakken, (15,-p.les)+75,-raku

Prijs Studenten   
154,- incl.Btw, glazuren en bakken, (13,-p.les)+75,-raku

 

Beschrijving

Potten draaien is een kunst waarbij geduld, concentratie en plezier, de drie sleutelwoorden zijn voor een geslaagd eindresultaat. Iedereen moet eens kunnen voelen hoe het is om klei door je vingers te laten glijden, om met geduld en precisie een ruw materiaal te kunnen laten dansen en uiteindelijk deze om te zetten naar een gewenst resultaat. Raku is een eeuwenoude stooktechniek, die afkomstig is van de Japanse theeceremonie. De resultaten zijn nooit helemaal te voorspellen, wat het proces erg spannend en verassend maakt.

 

De lessen worden verzorgd door Sandra Jansen, die net een opleiding product design en keramiek heeft afgerond aan de ABKM. Hiervoor heeft ze 6 maanden bij een ervaren keramist stage gelopen, die haar de fijne kneepjes van de draaischijf heeft geleerd. Nu wil ze graag deze passie op dezelfde manier overbrengen door workshops te gaan geven.

 

Deze cursus is bestemd voor zowel beginners als gevorderden. We hebben meerdere draaischijven en een twee raku-ovens en er is plaats om te experimenteren. (Volopbouw, papierklei, mallen, patineren, glazuren, stoken met diverse organische materialen, gebruik van sjablonen…) De mogelijkheden zijn onbeperkt. Klei kan je bij ons aanschaffen en je persoonlijke spullen kunnen hier veilig worden opgeslagen.

 

Kalender Start nieuwe cursus in oktober 2016 en wordt vervolgd in januari 2017

 

1 Draaien

Maandagavond 19:30 tot 22:00

Oktober : 10, 17, 31 november: 7

 

2 Raku stoken:

Zaterdagochtend 10:00 tot 15:00

November 19, 26 en

December 3

 

Bij genoeg inschrijvingen kunnen we een cursus kunnen starten. Dit wordt uiterlijk op 20 sept. bekend gemaakt E-mail: hetkunstfront@gmail.com

 

Adres

ATELIER KUNSTFRONT                                 FREE PARKING 10.min.loopafst.centrum

Cabergerweg 45, 6219 PE Maastricht

W: www.kunstfront.nl T: 0640879215 Fb

E: hetkunstfront@gmail.com